'I have family that I am related to by blood and family that I'm not'
'Family to me is a feeling of tribe - people in your life who your connected to on the deepest of levels, who make you save and home, no matter where you are in the world. They tell you "no" when you need to hear it, and they love you unconditionally for your soul, nothing less than that. Family is a feeling.' (Paris Jackson)

Mijn naam is Tara Bartelsman
Voor mij heeft tribe en familie te maken met verbinding, liefde vanuit de diepste vonk van 'klik', harmonie en respect voor eigenheid. Met respect voor uniciteit heb ik fascinatie voor transformatie en zelfontplooiing vanuit een intentie van geweldloosheid en mededogen, dat voelt voor mij als een altijd voortstuwende leerweg van vrede en vervulling.

Ik leef sinds 2006 samen met mijn geliefde: Jan
Ik deel met Jan veel gemeenschappelijke thema's, zoals autonomie en verbinding; authenticiteit, wezenlijk contact en een spirituele of holistische visie in ons persoonlijk en werkend leven integreren. Wij delen een vervullende intimiteit op alle niveaus. Op 21 maart 2007 zijn we getrouwd. Naast hem innig lief te hebben om wie hij is, uniek en authentiek, ben ik in onze relatie ook mijn trauma en defensieve patronen tegengekomen. Onze relatie is voor mij de plek om te transformeren naar steeds meer vanuit je hart in liefde te leven. Ik ben dankbaar voor de vervullende liefde, intimiteit en het wezenlijk contact met hem in mijn leven. Onze relatie tilt mij altijd weer op, naar blijdschap en willen leren in respect en harmonie te leven. Voor mij is samenwonen een belangrijke kern van het menselijke leven!

Zelf ben ik geïnspireerd door introspectie, zelfobservatie en een passie voor Geweldloze of Verbindende Communicatie 
Waarom? Ik ben geboren in een nest waarin de vader explosief verbaal gewelddadig was en de moeder afwezig in bescherming en op zijn hand. Wat dat met mij heeft gedaan, is dat ik mijn stem steeds minder kon uiten, ging twijfelen aan mijzelf en in dat klimaat een andere trauma opliep, die mijn leven verzwaarde. Ik heb op mijn 21e gekozen mijn eigen weg te gaan en afstand te nemen van het gezin wat voor mij zeer beschadigend was. Weggaan was het beste besluit wat ik kon nemen ondanks dat het mij veel verdriet deed. Ook had ik last van schuld en schaamte.

Ik herken mij in het idee van 'Kula' (Sanskriet) voor gemeenschap of familie
Hiermee wordt bedoeld de gemeenschap waar een mens kiest om zijn of haar hart te plaatsen. Vanuit dit idee is de relatie met de ander in de gemeenschap een plek, wat ons als mens in staat stelt om meer te leren over onszelf en de wijze waarop we zelf in de gemeenschap participeren. Het kunnen maken van Verbinding is daarbij van belang.

Ook herken ik mij in het Afrikaanse Paradigma Ubuntu, waarbij het gaat om: Ik ben omdat Wij zijn
Het gaat hier om dialoog, op zoek te gaan naar manieren om een 'wij-gevoel' te creëren. In de praktijk betekent dat de groepsleden hun ego ondergeschikt maken aan de gezamenlijke belangen van de groep om zo als groep succesvol te kunnen overleven. In de Kgotla (uitspreken als gotlâ) wordt Lekgotla, de vergadering gehouden, synoniem voor dialoog. 'Om problemen in een gemeenschap het hoofd te bieden is de gezamenlijke inspanning van een groep of tribe nodig. Uitgangspunt is dat de gemeenschapsleden handelen vanuit de zuivere bedoeling de gemeenschap te dienen en dat de gemeenschap de leden in staat stelt hun kwaliteiten te ontwikkelen en te verbeteren.' (De Liefde)

Tribes zijn zo oud als de wereld
‘Het zijn krachtige leef- en werkgemeenschappen, doordat ze een gedeelde visie weten om te zetten in een combinatie van saamhorigheid en collectief ondernemerschap. Ze omarmen het paradigma dat het individu zijn bestaansrecht en betekenis ontleent aan het deel uitmaken van een gemeenschap, waardoor zij zich met hart en ziel geven. De pijlers zijn hierbij hogere waarden, zoals menselijkheid, waardigheid, vertrouwen, respect, durf en ondernemerschap.'  (Willem de Liefde, 2002)

Mijn naam is Tara Bartelsman en: Ik ben omdat Wij zijn!
Samen met Jan Bartelsman, mijn geliefde en vof partner zijn Wij vanaf 2 januari 2010 eigenaar, ondernemer van:
Center for Compassion!