Aankondiging: boek publicatie!
Op 3 oktober 2021 verschijnt mijn boek: Geweldloze Communicatie versterk door eclectische visies uit de moderne psychologie.

Work in progress…
Het boek zit nu in de laatste fase.

Aanbod van een basistraining en een vervolgtraining
Vanaf maandag 11 oktober start ik met een individuele basistraining van vijf sessies in geweldloze communicatie versterkt met eclectische visies uit de moderne psychologie.

'Wat wil je liever: gelijk hebben of gelukkig zijn? Het kan niet allebei '
  M. Rosenberg

Welk probleem kan met de training worden opgelost?
Contact en communicatie vinden wij als volwassene allemaal heel erg belangrijk. Communicatie is een manier van verbinding maken. Meer dan ooit wordt taal daarvoor gebruikt. Er zijn redenen waarom communicatie stroef verloopt, zowel bij de zender als de ontvanger. Soms kan een ander iets of doen wat ons doet denken aan een onveilige situatie uit het verleden, onze jeugd bijvoorbeeld, zonder dat we dat beseffen. Ons brein is zo ingericht dat het aanslaat bij gemeend gevaar en dat beïnvloedt de manier waarop we waarnemen. We reageren dan niet altijd zelfs effectief.

Met deze training worden handreikingen geboden om op een oprechte manier te communiceren

  • Het leert je het vijf-stappen geweldloze communicatiemodel toepassen: zintuiglijk waarnemen (zien, horen, ruiken, proeven en voelen) en de valkuilen transformeren: interpreteren en oordelen.
  • Het leert je aandacht te hebben voor het menselijke brein en de amygdala-gijzeling (vluchten en bevriezen), want deze slaat toe vanuit triggers van het onbewuste deel van psyche.
  • De laatste 20-30 jaar is er meer bekend geworden: zintuiglijk waarnemen, verzoeken en verzoeken en de valkuilen. Dit zijn handreikingen om deze stappen steviger toe te passen.
  • De training gaat in op de intentie van geweldloosheid in spreken en luisteren.
  • De training gaat in op transformatie naar de staat Emotionele Volwassenheid. Dit gaat gepaard met transformatie van angst, schaamte, schuld, boosheid, verwarring en pijn (emotioneel en fysiek) en lijden. En met het cultiveren van: innerlijke vrede, vervulling, plezier, geluk en genieten.


Wat is het resultaat van de training?
Aan het eind van de training heb je de sleutel in handen waarmee je echt contact kunt maken en de verbinding oprecht kunt aangaan.