Hoe ziet de training geweldloze communicatie versterkt door de moderne psychologie, die ingaat op vroegkinderlijke trauma's en hechting, eruit?

Training: Geweldloze communicatie versterkt door de moderne psychologie die ingaat vroegkinderlijke trauma’s en hechting
De individuele training bestaat uit zes live of online sessies van anderhalf uur. Het resultaat van de sessies van de training is dat je niet alleen weet welke stappen je kunt zetten om op een verbindende manier te communiceren, maar dat je ook jezelf authentiek hebt leren kennen en weet hoe je op een volwassen en mededogende manier met je waarneming, gevoelens, behoeften en verzoeken kunt omgaan. Verder komt ook psycho-educatie aan bod en krijg je kennis en training van het drieledig brein en het knooppunt van de amygdala, die ons aanzet om te vechten, vluchten of te bevriezen.

In zes sessies worden handvatten in kennis en training geboden om op een oprechte, moedige en geweldloze manier te communiceren. Het leert je dat onze taal doorspekt is met oordelend communiceren. Het gevolg daarvan is dat het echte contact wordt verbroken. Ook komen we gemakkelijk terecht in de spiraal van passief geweld, die gepaard gaat met angst, schaamte, schuld, boosheid, somberte en verwarring.

In een individuele training in zes sessies ga je aan de slag met jouw werkvraag in contact en communicatie. Er is alle ruimte om vragen te stellen en te sparren met de trainer. Aan het eind van de training heb je de sleutel in handen waarmee je verbinding oprecht kunt aangaan.

Hoe ziet de training Roots! Geweldloze communicatie versterkt met biografisch werken met het unieke levensverhaal, eruit?

Training: Roots! Geweldloze communicatie versterkt met biografisch werken met het unieke levensverhaal
In een individuele training met sessies van anderhalf uur is het mogelijk om geweldloze communicatie te versterken door biografisch te werken met je eigen levensverhaal. Afhankelijk van de leeftijdsfase bespreken we samen in een aantal sessies in fasen van zeven jaar jouw levensverhaal. In de tussenliggende weken ga je aan de slag met het beknopt schrijven of tekenen ervan. Aan het eind van de training heb je de sleutel in handen waarmee je bewuster vanuit je eigenheid en autonomie kunt communiceren en leven.