Wanneer we in onze sterkte geloven, zullen we dagelijks sterker worden  - Gandhi

Doelgroepen

Volwassene die affiniteit hebben met geweldloze communicatie
De training is bedoeld voor iedere volwassen man, vrouw (35-plus) die geïnteresseerd is in geweldloze communicatie.
De volwassene die gericht is op wezenlijk contact, inlevende communicatie en wil leren dat oprecht vaardig te doen. Innerlijk, met partner, kind(eren), ouders, vriend(en), vriendin(en), collega’s en cliënten. Doorgaans hoger opgeleide vrouwen en mannen die al bezig zijn met geweldloze communicatie, zelfontwikkeling en mindfulness. Dit boek is bijzonder interessant voor ouders die met elkaar als partner in liefde willen leven en hun baby graag liefdevol willen begeleiden naar volwassenheid. Voor geliefden die hun vroege hechtingsstijl (h)erkennen en willen transformeren in plaats van intergenerationeel door te dragen. Waarom 35-plus? Midlife is doorgaans de periode waarin mensen autonoom kunnen terugkijken op hun kindertijd. Ze kunnen reflecteren op vragen, zoals: hoe was dat voor mij? Wat heeft het met mij gedaan? 

Volwassenen die met geweld in de opvoeding zijn opgegroeid
De training is ook interessant voor mensen die met huiselijk geweld zijn opgegroeid. Bij geweld denken we vaak aan fysiek geweld (zoals slaan). In geweldloze communicatie gaat het specifiek om het her- en erkennen van passief geweld; het geweld wat in onze taal verscholen zit. De training gaat in op de gevolgen van geweldservaringen in de kindertijd voor het volwassen leven en hoe we hierin kunnen helen.


Professionals
De training kan ook interessant zijn voor professionals, zoals leerkrachten, trainers en coaches die hiermee affiniteit hebben. Voor mensen die zich bezighouden met verbindend communiceren, wezenlijk contact, veranderingsprocessen en conflicthantering. Tot slot is het boek interessant voor managers binnen bedrijven die dit soort trainingen willen aangaan: van directie tot teams en afdelingen.