• darkblurbg

Tara Bartelsman

De praktijk voor training in het geweldloos gesprek

Taal, communicatie, luisteren en spreken: dat is wat we allemaal doen en is zo vanzelf ‘sprekend’!
Dat klopt, alleen de vraag: hoe communiceren we, hoe luisteren we, daar staan we niet echt bij stil …
Daardoor kunnen we soms ook niet begrijpen waarom we ons bijvoorbeeld niet gehoord voelen, niet begrepen of niet snappen waarom we niet goed overkomen. Of in conflicten verzeild raken en ons afgewezen of eenzaam voelen.
Bijvoorbeeld doordat er in ons taalgebruik vaak oordelen zitten of dat we ons niet echt aansluiten bij wat de ander werkelijk zegt of dat we interpreteren. In relaties met onze geliefde en kinderen, met collega’s en vrienden, is het fijn en dienstbaar om te weten hoe communicatie zò ingezet kan worden, dat daardoor begrip, nabijheid en erkenning kan ontstaan. Waardoor we ruimte creëren in onze innerlijke wereld, en er in ons privéleven en in ons werk inspirerende ontmoetingen kunnen ontstaan.

Geweldloze Communicatie gecombineerd met de Psychologie en Mindfulness 
Geweldloze Communicatie (GC) in de vorm zoals ik deze ontwikkeld heb en aanbied, geeft je daar inzicht in èn leert je ook hoe je dit op een vriendelijke, ontspannen en inspirerende manier in je dagelijkse leven kunt integreren en toepassen.
Je zult verbaasd zijn te ontdekken hoe onbewust onze opvoeding en het sociale verkeer invloed uitoefenen op hoe we luisteren en spreken en waar de valkuilen zitten. Vandaar dat het ontdekken en ervaren van psychische patronen, die een heldere communicatie in de weg zitten, via bepaalde therapeutische interventies onderdeel uitmaken van dit aanbod.
Omdat woorden vaak tekort schieten om onze innerlijke levens te beschrijven, maken we vaak gebruik van metaforen.
"De ijsberg" die bovenaan deze pagina is afgebeeld, is zo’n metafoor die ons helpt om ons gedeelde psyche te beschrijven, in een bewust deel (5%) en een onbewust deel (95%). Veel van onze communicatie is onbewust.

Belangstelling? Bel 071-7370332 of mail naar info@tarabartelsman.nl, dan praat ik graag met je verder
Mocht het je aanspreken om te onderzoeken waar jouw valkuilen en kracht ligt in communicatie, dan ben je bij mij aan het juiste adres.
Je kunt mij bellen op mijn avondspreekuur op maandagavond: van 19:00-20:00 uur.
En via mijn e-mail: info@tarabartelsman.nl