Over Transformatie door Geweldloze Communicatie gecombineerd met de Psychologie en Mindfulness

Rosenberg, M.B., (2006) Geweldloze Communicatie. Ontwapenend en Doeltreffend. (aanbevolen om in de stappen op het onderwerp)
Rosenberg, M.B., (2007) Gelijk hebben of gelukkig zijn? Gabriele Seils in gesprek met de grondlegger van het model voor Geweldloze Communicatie.
d ‘Ansembourg, T., (2006) Stop met aardig zijn
Alice Miller, 2002, Eva’s Ontwaken. Over de opheffing van emotionele blindheid (aanbevolen om in de stappen op het onderwerp van Schadelijke hechtings- en opvoedingsmethoden)
Bauer, J., 2015, Zelfsturing en identiteitsontwikkeling. De herontdekking van de vrije wil (vervolg op aandacht voor schadelijke hechtings- en opvoedingsmethoden)
Janov, Arthur, (2013) Leven voor de geboorte. Het geheime draaiboek van ons leven
Jean Jenson, 1998, Op Weg naar je ware zelf. Een Stap voor stap gids om schadelijke gevolgen van onze opvoeding te boven te komen. Primaltherapie, de achtergrond, de weg van heling en een Werkboek met een Vijf Stappenmethode Jenson volgt het gedachtegoed van Alice Miller en Arthur Janov
Hermans, Judith, (19e druk 2017) Trauma & herstel. De gevolgen van geweld – van mishandeling thuis tot politiek geweld
Hanson, R.,& Mendius, R., (2014) Boeddha’s brein. Hoe Mindfulness je hersens en je leven kan veranderen. (aanbevolen om in de stappen op het onderwerp van een neurologische- psychologische grondslag)
Pat Ogden & Janina Fisher, (2017) Sensorimotor psychotherapie, Interventies voor traumaverwerking en het herstel van gehechtheid. Men zegt wel eens dat het lichaam de meest directe en intuïtieve uitdrukking van het onbewuste is. Aandacht voor de somatische getuigenis van trauma en vroege hechtingspatronen en effectieve manieren voor heling. (aanbevolen om in te stappen op het onderwerp)
Ruppert, F., (2009) De verborgen boodschap van psychische stoornissen. De waarheid heelt de waan.
Ruppert, F., (2012) Bevrijding van trauma, angst en onmacht. Nieuwe inzichten in het werken met Opstellingen.
Op weg naar gezonde autonomie en liefde.
Ruppert, F., (2014) Vroeg-kinderlijk trauma. Zwangerschap, geboorte en de eerste levensjaren.
Broughton, Vivian, (2018) Stilstaan bij trauma. een heldere uiteenzetting over het ontstaan van trauma en de traumaverwerkingsmethode van Franz Ruppert.
Wentink, Margriet, (2016) Je verlangen als dwaallicht of kompas? Over verlangens, innerlijke verdeeldheid en vervulling
Kolk, B. van der., (2017) Traumasporen. Het herstel van lichaam, breinen geest na overweldigende ervaringen. Oorspronkelijke titel: The Body Keeps the Score

Boeken over Geweldloze Communicatie gecombineerd met hogere waarden- of deugdentalen
Hanson, R.,& Mendius, R., (2014) Boeddha’s brein. Hoe Mindfulness je hersens en je leven kan veranderen. (aanbevolen om in de stappen op het onderwerp van een neurologische- psychologische grondslag) Ingegaan wordt op Mindful luisteren en spreken en een Geweldloze communicatie-XYZ gecombineerd met drie unilaterale deugden.
Linda Kavalin-Popov (2004) Het Grote Deugdenboek.  Voor ouders en kinderen. Eenvoudige manieren om het beste in je kinderen en jezelf naar boven te halen.
Covey, Stephen R., Nederlandse vertaling vanaf 2003. De Zeven Eigenschappen van effectief leiderschap. 


Boeken over aandacht voor beschadigend opvoedingen
Dijkstra, Sietske (2000) Met vallen en opstaan. Hoe vrouwen en mannen betekenis geven aan geweldservaringen uit hun kindertijd.
Elst, Phily (2002) Een gat in je ziel. Het erfgoed van een liefdeloze opvoeding.


Boeken over heilzaam opvoeden
Siegel, D.J., Tina Payne Bryson, (2013) Het hele brein. Het hele kind. 12 revolutionaire strategieën om de ontwikkeling van je kind te stimuleren
Siegel, D.J., Tina Payne Bryson, (2019) Het ja-brein. Moed, nieuwsgierigheid en veerkracht bij je kind stimuleren.
Korczak, Janusz (2007) Het recht van het kind op respect


Boeken over de relatie met je partner
Harville Hendrix & Helen LaKelly Hunt (2019), Krijg de Liefde die je wilt. Een gids voor het verbeteren van je relatie
Sue Johnson, (27e druk, 2019) Houd me vast. Zeven gesprekken voor een hechte(re) ren veilige relatie